Hirdetés

Hogyan számolhattok a felvételi pontjaitokkal, ha “régi típusú” érettségi bizonyítványotok van?

2 perc olvasás
Hogyan számolhattok a felvételi pontjaitokkal, ha "régi típusú" érettségi bizonyítványotok van?

Egyáltalán mit jelent a “régi típusú” érettségi, és pontosan milyen érdemjegyet érnek az egyes százalékok? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszolunk.

Hirdetés

Ha “régi típusú” – azaz 2005 előtti – érettségi bizonyítványotok van, akkor az érettségi vizsgaeredményeitek automatikusan középszintű érettségi vizsgának minősülnek, az osztályzatok pedig az alábbi százalékos értékeknek felelnek meg:

  • jeles (5): 100%,
  • jó (4): 79%,
  • közepes (3): 59%,
  • elégséges (2): 39%.

Az előző felsőoktatási felvételi eljárások során a 2005 előtt, még nem a többszintű érettségi vizsgarendszerben tett érettségi vizsgatárgyaknak a felvételi eljárás időpontjában hatályos érettségi vizsgatárgyakkal való eddigi megfeleltetését pedig ebben a táblázat tudjátok megnézni.

A Felvételi tájékoztató felhívja a figyelmet: tekintettel arra, hogy a szakmai vizsgatárgyak rendszere az elmúlt évek során teljesen átalakult, a 2021-es felvételi eljárásban csak a hatályos szabályok szerinti szakmai érettségi vizsgatárgyakra történő megfeleltetést lehet kérni az Oktatási Hivataltól. Erről bővebben itt olvashattok.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!