Hirdetés

Hogyan kellett megoldani a magyarérettségin az érvelést? Mutatjuk

3 perc olvasás
Hogyan kellett megoldani a magyarérettségin az érvelést? Mutatjuk

A mai magyarérettségi második része az érvelés volt, szaktanárunk megmutatja, milyen elemeknek kellett (volna) szerepelniük benne. Nagyon fontos, hogy ez nem a hivatalos megoldás, hanem a szaktanár által javasolt megoldókulcs. Folyamatosan frissítjük az oldalt és jövünk perceken belül a többi megoldással is.

Hirdetés

Megvan a magyarérettségi nem hivatalos megoldása, itt találjátok a szövegértési tesztet.

Megoldási javaslat:

2022-ben, ősszel több iskolában meghirdetésre került a „Bringázz a suliba’” kampány. Személyes véleményem szerint fontos új közlekedési alternatívákat felkínálni a fiataloknak, azonban lényeges ennek körülményeit is megvizsgálni.

Valószínűleg mindenki tapasztalta már a hétköznap reggelek csúcsforgalmát, a dugót és az autós tömeget. Ennek valóban kiváló alternatívája lehet, ha a diákok autós vagy tömegközlekedéses forma helyett kerékpárral jutnak el az iskolába. Így gyorsabban érnek be, nem kell annyira korán elindulni, a dugót belekalkulálni, különösen nagyobb városok esetén. Ráadásul aktív mozgásformaként jótékony hatással van az egészségre is.

Azonban ahhoz, hogy a biciklivel való közlekedés biztonságos és balesetmentes legyen, szükség van megfelelő kerékpárút kialakítására, illetve arra, hogy az autósok és a biciklisek is megfelelő Kresz-ismeretek birtokában legyenek. Számolni kell az időjárás okozta út- és látásviszonyokkal, ezek alapján mérlegelni a választott közlekedési formát. 

Hirdetés

Fontos, hogy az adott település közössége (autósok, szülők, diákok) együttműködve, a szabályokat ismerve, türelemmel és figyelemmel közlekedjen.

Összességben láthatjuk, hogy kellő odafigyeléssel ez a kampány, különösen nagyobb forgalommal rendelkező települések esetén, jó alternatívát tud nyújtani a diákoknak reggelente, csökkentheti az autóforgalmat, megmozgathatja a diákokat az iskolában eltöltött órák előtt és után.

A mai vizsga legfontosabb részleteit a folyamatosan frissülő tudósításunkban olvashatjátok:

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!