Hirdetés
Hirdetés

Hét hírei: az új OKJ-s listától, a legújabb egyetemi rangsoron át a köznevelési törvényig

Szeptember 30-án megjelent az Országos Képzési Jegyzék módosításáról szóló kormányrendelet, a Szülői Hang nyílt levélben, haladéktalanul válaszokat követel az új köznevelési törvény miatt és újra a legjobbak között az ELTE a bölcsészettudományokban. Ezek voltak a hét hírei röviden.

Hirdetés

A következő tanévtől átnevezik a szakgimnáziumokat és a szakközépiskolákat

Átalakítják a szakképzés rendszerét, amelynek keretében a 2020/2021-es tanévtől a szakgimnáziumi és szakközépiskolai forma is megszűnik: az intézmények új név alatt működnek tovább – derül ki az Oktatási Hivatal egyik dokumentumából.

Itt a teljes lista: ilyen OKJ-s képzések közül válogathattok jövőre

Szeptember 30-án megjelent az Országos Képzési Jegyzék módosításáról szóló kormányrendelet, itt a teljes lista, milyen képzéseket tanulhattok 2020. szeptember 1-jétől.

Rengeteg kérdést vet fel az új szakképzések listája a Pedagógusok Szakszervezete szerint

A szakképzési stratégia 4.0-t már elfogadták, azonban az ehhez tartozó cselekvési terv még nincs kész. Rengeteg kérdést vet fel az új szakképzések listája a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) alelnöke szerint.

Meghosszabbították a határidőt: október 11-ig jelentkezhettek a Klebelsberg-ösztöndíjra

Egy héttel meghosszabbították a határidőt, így október 11-ig lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba, amelynek célja, hogy a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók oklevelük megszerzése után a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézményekben helyezkedjenek el.

Friss egyetemi rangsor: újra a legjobbak között az ELTE a bölcsészettudományokban

Az ELTE egyetlen magyar egyetemként került be a brit Times Higher Education 2020-as bölcsészettudományi felsőoktatási rangsorába. A részeleteket itt olvashatjátok el.

Ingyenes külföldi nyelvtanfolyamok: így lehet majd jelentkezni a kurzusokra

A jövő év elején már megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra – mondta a Világgazdaságnak Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. A részeleteket itt olvashatjátok el.

Nyílt levélben, haladéktalanul válaszokat követel a Szülői Hang az új köznevelési törvény miatt

Továbbra sem tudni, hogyan kell alkalmazni az iskolaérettségre vonatkozó újabb törvényi szabályozást, miután a kormányzat a tanévkezdés után egy hónappal sem rendelkezett a törvény végrehajtásáról – írja közleményében a Szülői Hang.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!