Hirdetés

Hasznos tippek a jól szervezett félévhez: élet az egyetemen

Nagyon sok mindenen múlik az, hogy mennyire tudjátok kihasználni és beosztani az időtöket az egyetemi félév során. Ugyanis néhány döntés igazán meg tudja magát bosszulni a vizsgaidőszak idején. Itt van néhány tipp, amelyekre ha törekedtek, hálásak lesztek magatoknak.

Hirdetés

Zh- és vizsgatervezés

Az egyetemi életet néhány szuper applikációval is megkönnyíthetitek, például a Timetable-lel jól átláthatjátok és megtervezhetitek a napjaitokat, heteiteket. Hiszen ha beírjátok a fontos házik, beadandók, zh-k és vizsgák időpontjait, látni fogjátok előre, és nem fog rátok szakadni egyszerre minden. Az alkalmazást ingyen eléritek és használhatjátok szemeszterről szemeszterre.

Tankönyvek és olvasmányok

Talán nem újdonság, de sok egyetemen vannak olyan kötelező olvasmányok, amelyeket szinte lehetetlen megszerezni mert vagy elkapkodják őket idő előtt a könyvtárakból, vagy mert általában olyan ritka könyvről van szó. Ezért érdemes őket időben megszerezni, vagy jegyzetboltból, vagy könyvtárból, vagy előző hallgatóktól, esetleg antikváriumban is érdemes lehet utánanézni – ezekhez itt találtok további konkrét tippeket, tanácsokat.

Jelenlét

Lehet, hogy a hiányzásokkal jól kalkuláltok, de valójában előfordulhat, hogy sokkal kevesebb órán vagytok ott, mint ahogyan az a gyakorlatban történik. Az egyik legnehezebb dolog, de a vizsgaidőszakban nagyon hálásak lehettek érte, ha aktív figyelemmel követitek az órákat, és közben nem osztjátok meg a figyelmeteket a netezéssel. Sokkal több minden rögzülhet, és éppen ezért a vizsgákra, zh-ra való készülés is könnyebb lesz, ha az órai jelenlétetek tényleg aktív marad.

Rendszer

A jól szervezett félév egyik legnagyobb titka, ha ti magatok is jól osztják be az időtöket. Sokszor felborulhat a rendszer az egyetemi bulik miatt, vagy a kései órakezdés miatt. Ha nincs is órátok reggelente, érdemes korábban kelni, és nem hagyni, hogy össze-vissza teljenek a napjaitok, rendszertelenül, így aztán sokkal felkészültebbek lesztek a nehezebb részek idején is.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!