Hamarosan itt a ZH-hét és a vizsgaidőszak, ezzel együtt növekednek az egyetemisták kiadásai. Tankönyvek? Nyomtatás? Nasi? Most összegyűjtöttünk nektek néhány egyszerű tippet, amivel akár több ezer forintot spórolhattok.

hirdetés

Iratkozzatok be a legközelebbi könyvtárba

Így csak az egyszeri beiratkozási díjjal kell számolnotok, utána viszont könnyedén beszerezhetitek a tanulmányaitokhoz szükséges szakirodalmakat, tankönyveket, DVD-ket, CD-ket, ahelyett, hogy újonnan kellene megvásárolnotok őket. Persze fontos, hogy ne hagyjátok az utolsó pillanatra a kölcsönzést, mert a vizsgaidőszak közeledtével gyorsan elkapkodják a legfontosabb köteteket.

Spóroljatok a jegyzeteken

Olvasgassátok a jegyzeteiteket laptopon, tableten vagy e-book olvasón, ahelyett, hogy kinyomtatnátok őket. Ha mégis jobban szerettek papíralapon olvasni és ilyen formában tanulni, akkor kétféleképpen is spórolhattok – válasszátok a kétoldalas nyomtatást vagy csökkentsétek a méretet és nyomtassatok akár két doksit is egy oldalra. A patronnal is tudtok spórolni, ha olyan betűtípust választotok, aminek a nyomtatásához kevesebb tinta szükséges.

hirdetés

Ha tehetitek, vigyetek otthonról enni- és innivalót

A vizsgaidőszak alatt a fáradtság és a stressz leküzdése miatt sokkal több kávé és nassolnivaló fogy, éppen ezért érdemes erre már otthon felkészülni. Vigyétek magatokkal termoszban a kávét, csináljatok otthon szendvicset, illetve vigyetek otthonról csokit. Fel sem tűnik, de ezekre vagyonokat el lehet költeni a drága büfékben.

Forrás: Eduline