Hogyan védhetik meg a szülők a gyerekeiket a stressztől és a szorongástól? Hogyan működik a kínai iskolarendszer? És hogyan fejleszthetjük az agyunkat? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolnak azok a könyvek, amelyeket a HVG Könyvek kínálatából ajánlunk ma nektek.

hirdetés

Iben Dissing Sandahl – Sarah Zobel: Fogd a kezem! Hogyan védhetjük meg gyerekünket a stressztől és a szorongástól?

A gyerekeknél egyre gyakrabban és egyre korábban jelentkeznek a stressz okozta, sokszor megmagyarázhatatlannak tűnő testi tünetek. Ezeket szülőként sem egyszerű felismerni – a szerző szerint a gyerekeket érő stressz ellen a leghatásosabb védelem, ha a szülő és a gyerek közötti kapcsolat mély, gondoskodó, valódi elfogadásra épül.

©

Ennek megteremtéséhez ad tanácsokat a két szerző.

A könyvbe (amely már előrendelhető) bele is olvashattok – itt.

Lenora Chu: Kis katonák – Egy amerikai kisfiú, a kínai oktatási rendszer és az érvényesülés a világban

A szerző – kínai-amerikai újságíró – sanghaji óvodába íratja hároméves kisfiát, és eleinte megdöbbenti az ott tapasztalt szigor. Elhatározza, hogy feltérképezi a kínai oktatási rendszer működését: számos diákkal, szülővel és neves oktatási szakemberrel készít interjút, kínai és angol forrásmunkákat tanulmányoz.

A könyvbe bele is olvashattok – itt.

Joel Levy: Fejleszd az agyad! Több mint 300 technika, rejtvény és feladat

Tornáztasd az agyad, tanulj hasznos memóriafejlesztő technikákat, és tartsd fitten az elméd szórakoztató feladatokkal, érdekes fejtörőkkel – ez a kötet segíthet.

©

A könyvbe bele is olvashattok – itt.

Forrás: Eduline