Hamarosan itt a nyári szünet. Hosszú útra mentek vagy a strandon lazítotok, de nem szeretnétek unatkozni? Ha szívesen tanulnátok valami újat, vagy fejlesztenétek a nyelvtudásotokat a nyáron is, ez a lista nektek szól. A következő cikksorozatunkban olyan appokat ajánlunk, amik mindenkinek jól jöhetnek a nyáron. 1. rész: nyelvtanulás.

Angol nyelvű könyvek

Ebben az alkalmazásban rengeteg angol nyelvű párbeszédet, egyszerű szöveget és híres könyveket megtaláltok, amelyek olvasásával elüthetitek a hosszú utazási időt. Többek között olyan modern és klasszikus művek közül válogathattok, mint például a Harry Potter, A kis herceg, a Charlie és a csokigyár vagy éppen az Óz, a nagy varázsló.

©

A szövegek eltérő összetettségűek, ezért teljesen kezdők és a haladó angolosok is bátran használhatják. Mindemellett az appban van egy beépített szótár, ami lehetővé teszi, hogy olvasás közben a számotokra ismeretlen szavakat egyből megnézzétek és memorizáljátok – így nem kell külön szótárban keresgélnetek.

Magyar-angol fordító

©

Ennek az alkalmazásnak a segítségével magyarról angolra, és angolról magyarra is tudtok fordítani. A felhasználási felület nagyon egyszerű és könnyen használható. A fordítóval szavakat és mondatokat is átkonvertálhattok a másik nyelvre. A hangbemenetnek köszönhetően akár gépelés nélkül is használhatjátok az appot, ezért elengedhetetlen útitársatok lehet egy külföldi nyaralás során – ha esetleg nem értitek a pincért az étteremben, vagy a szállásfoglalásnál akad problémátok.

Szótár

Ebben az offline szótárban tizenhat nyelv szavait fordíthatjátok egyik nyelvről a másikra. Az alkalmazás angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh, horvát, román, szlovák, lengyel, norvég, török és magyar szavakat tartalmaz. A gyakrabban használt nyelvekből több tízezer-, a kisebb nyelvekből pedig több ezer szó megtalálható a szótárban.

Forrás: Eduline