Alig két és fél hét múlva kezdődik az érettségi. Összeszedtünk három olyan hibát, amit mindenképpen kerüljetek el a következő hetekben.

hirdetés

Ráérünk arra még…

Sajnos ez a hozzáállás egy cseppet sem hasznos az érettségi előtt. Tapasztalatból mondjuk: a maradék idő nem elég, sokszor még a kidolgozott tételek elolvasására sem, nemhogy az egész anyag megtanulására. Persze előfordulhat, hogy éppen azt a tételt húzzátok a szóbelin vagy olyan témakört kaptok az írásbelin, amit átnéztetek, de aki biztosra akar menni, heteket készül az érettségire. Apránként, minden nap tanulva egy keveset, és – ami a legfontosabb – egy-két napot hagyva az átnézésre, ismétlésre.

Próbáljunk ki valami újat!

Inkább ne. Nem az érettségi előtt kell rászokni a kávézásra, ha eddig sose ittatok vagy elkezdeni klasszikus zenére tanulni, ha eddig mindig csendben készültetek, esetleg kipróbálni a reggeli futást, ha amúgy is nehezen keltek. Ezeket bőven kipróbálhatjátok még az egyetemi vizsgaidőszakban. Ha mindenképp szeretnétek valami újat, akkor keressetek olyan alternatívákat, amik nem ütnek el annyira a jelenlegi életmódotoktól. Igyatok teát, egyetek sok gyümölcsöt és magot, és talán most még a csoki sem bűn.

hirdetés

Ne számolgassátok folyamatosan a pontjaitokat

Nem kell már most azon agyalni, hogy ha 84%-os lesz a történelem, akkor elég egy 46%-os matek és 76%-os magyar, ahhoz, hogy bekerüljetek a kiválasztott szakra. Nagyon jó, ha pontosan tudjátok, mivel kell számolnotok a ponthatárhúzásnál, de nem szabad túlzásba esni. Sokan naponta számolják át a pontjaikat is – hátha egy nap több jön ki? Felesleges, ne stresszeljétek magatokat.

Forrás: Eduline