Hirdetés

Három fontos dolog, amelyre minden felvételizőnek oda kell figyelnie

2 perc olvasás
Három fontos dolog, amelyre minden felvételizőnek oda kell figyelnie

Július 8-án zárul az egyetemi felvételi ügyintézési szakasza, mutatjuk, hogy melyek azok a dolgok, amelyet ha betartotok (vagy éppen elkerültök), nem bukhatjátok el a felvételit.

Hirdetés

1. Határidő

Mindenekelőtt ne felejtsétek: július 8. Vannak, akik azért szúrják el a felvételit, mert bár tudják, mi a teendőjük, egyszerűen nem intézik azt el a határidőig. Minél hamarabb töltsétek fel a hiányzó dokumentumokat, ha kell, módosítsatok sorrendet.

2. Hiányzó dokumentumok

Fontos, hogy jól tanulmányozzátok át, milyen dokumentumokat, okleveleket vagy bizonyítványoldalakat kell feltöltenetek még ahhoz, hogy érvényes legyen a jelentkezésetek (és minden többletpontot megkapjatok, amelyre jogosultak vagytok) vagy pluszpontokat kaphassatok.

Arról, hogy milyen többletpontokat kaphattok itt írtunk, arról pedig itt olvashattok, hogy a nyelvvizsga-bizonyítványt hogyan tölthetitek fel.

3. Rossz sorrend

A rossz sorrenddel – bár a jelentkezés érvényes lehet -, ti is rosszul járhattok. Ennek egyszerű példája, ha azért nem arra a szakra kerültök be, amire szeretnétek, mert nem azt jelöltétek első helyen. Ha egy olyan szakot jelöltök meg első helyen, amit megbántok, vagy bekerülhettek rá, pedig nem is gondoltátok volna. Jól nézzétek meg még egyszer a megjelölt szokok finanszírozási formáját is, mindenképpen az legyen elöl, amit a legjobban szeretnétek.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségét érdemes jól átgondoltan végezni, és ne feledjétek, vissza már nem csinálhatjátok azt. Ennek menetéről itt írtunk le mindent.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!