Hirdetés

Három dolog, amit ha megtesztek, jobb lesz az írásbeli érettségitek

3 perc olvasás
Három dolog, amit ha megtesztek, jobb lesz az írásbeli érettségitek

Ahhoz már egy kicsit késő van, hogy most kezdjetek el felkészülni, viszont ha az elmúlt hetekben lelkiismeretesen és alaposan tanultatok, nincs mitől tartanotok a jövőheti megmérettetésen. Adunk néhány tippet, amiket ha megtesztek, biztos, hogy a lehető legjobban sikerül majd az írásbelitek.

Hirdetés

Függvénytáblázat és atlasz

Rengeteg segítséget kaphattok, ha használjátok ezeket a „legális puskákat” az írásbeliken. Ahhoz azonban, hogy ne veszítsetek értékes időt ezek használatával, jó, ha tudjátok, mit hol találtok. Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy álmotokból felkeltve is tudjátok az oldalszámokat, csupán legyetek tisztában azzal, hogy hogy az atlaszban található térképek mely pontjain találhattok fontos információkat. Ha ugyanis tüzetesen átnézitek ezeket látni fogjátok, hogy rengeteg extra információ, nyilak, évszámok és fogalmak is vannak bennük elrejtve még akkor is, ha az atlasz hátuljában kronológia egyébként nincs. Ugyanez a feladat vár rátok a négyjegyű függvénytáblázattal is, aminek ha átböngészitek a tartalomjegyzékét, lapozgatás helyett rögtön tudni fogjátok, hol keressétek a szükséges segítségeket.

Számológép

Egy korábbi cikkünkben a matekérettségivel kapcsolatban Pánczél Róbert szaktanár azt tanácsolta, érdemes mindent számológéppel számolnotok az érettségiben még akkor is, ha egyébként képesek lennétek fejben kiszámolni, vagy levezetni a megoldásokat. Ahhoz azonban, hogy ezt magabiztosan tegyétek, tudnotok kell használni is a segédeszközötöket. Nézzétek át, melyik gombokat kell megnyomni ahhoz, hogy szinuszt és koszinuszt számoljatok, hogy hogyan állítjátok – ha szükséges – radiánba, és hogy milyen billentyűkombinációkat használhattok a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb számításokhoz.

Szóbeli tételek

Nem csak akkor lesz érdemes kézbe vennetek a szóbeli tételeiteket, miután túl vagytok az írásbeliken. Magyarból is, de legfőképp történelemből óriási segítség lehet, ha legalább néhányszor átolvassátok a kidolgozott szóbeli tételeiteket, hiszen lehetnek, sőt, biztos is hogy lesznek olyan feladatok az írásbeliben, amik átfedésben vannak a szóbeli tételeitekkel. Ha naponta csak 10-15 percet szántok a témakörök átolvasására, biztos, hogy megmarad bennetek annyi információ, amit hasznosíthattok a tesztben vagy az esszében.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!