Hirdetés
Hirdetés

Hány százalékot kell elérnetek az őszi érettségin a ketteshez vagy az ötöshöz?

2 perc olvasás
Hány százalékot kell elérnetek az őszi érettségin a ketteshez vagy az ötöshöz?

Hamarosan kezdődik az őszi érettségi időszak. Összeírtuk, hány százalékot kell elérnetek a sikeres vizsgához közép- és emelt szinten, illetve azt is megnéztük, hány százaléktól görbülnek tovább a jegyek.

Hirdetés

A középszintű érettségin legalább 25 százalékot kell elérnetek ahhoz, hogy meglegyen a kettes. Ha a tárgy több vizsgarészből áll, akkor minden részen legalább 12 százalékot kell teljesítenetek. Ha valamelyik vizsgarészből nem éritek el a 12 százalékot, a többi vizsgarész eredményétől függetlenül az érettségi vizsgátokra elégtelen eredményt kaptok.

Az érettségi vizsgán az írásbelin és a szóbelin is pontszámokat kaptok, amelyeket összeadnak, és ebből határozzák meg a százalékos eredményeteket. A középszintű érettségi százalékait és osztályzatait itt nézhetitek meg:

Középszintű érettségi
80-100% jeles (5)
60-79% jó (4)
40-59% közepes (3)
25-39% elégséges (2)
0-24% elégtelen (1)

Emelt szinten ugyancsak minimum 25 százalékot kell szereznetek a ketteshez, illetve itt is igaz, hogy a vizsgarészeken külön-külön 12-12 százalék kell a sikeres érettségihez. Emelt szintű érettségi vizsga esetén a százalékok és a pontszámok a következők:

Emelet szintű érettségi
60-100% jeles (5)
47-59% jó (4)
33-46% közepes (3)
25-32% elégséges (2)
0-24% elégtelen (1)

Idén az őszi érettségi vizsgaidőszak október 16-tól november 27-ig tart. Az írásbeliket október 16-30. között tartják. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 12. és 16., a középszintű szóbelik november 23. és 27. között lesznek. A teljes vizsganaptárat itt találjátok.

Hirdetés

Arról, hogy őszi érettségin milyen töriatlaszokat használhattok, itt írtunk korábban:

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!