Hirdetés
Hirdetés

Hány pontot kaphattok gyermekgondozásért a mesterszakos felvételin?

Hány pontot kaphattok gyermekgondozásért a mesterszakos felvételin?

Mennyi többletpontot kaphattok esélyegyenlőség jogcímen a 2020-as mesterszakos felvételin? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.

Bár a mesterszakos pontszámítás részletes szabályait az egyetemek, főiskolák határozzák meg, de esélyegyenlőség jogcímen – azaz hátrányos helyzetért, fogyatékosságért, gyermekgondozásért – mindenképpen kaphattok legalább egy, de legfeljebb tíz többletpontot.

Hirdetés

Ezeken kívül általában beleszámít a pontozásba a már megszerzett oklevél minősítése, vagy éppen átlaga, a záróvizsga eredménye, valamint mérvadó szokott lenni a felvételi vizsga – amely a legtöbb mesterszaknál kötelező – vagy a motivációs beszélgetés eredménye is. Ezekről bővebben az egyetem vagy főiskola honlapján tudtok tájékozódni.

Kíváncsiak vagytok, milyenek voltak a ponthatárok a korábbi években az általatok megjelölt mesterszakon? Itt megnézhetitek őket.

Arról, hogy a 2020-as felvételin melyik volt a tíz legnépszerűbb mesterszak, itt írtunk korábban. A 2020-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket pedig itt olvashatjátok.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!