Hirdetés

Hamarosan kezdődik az angolérettségi, kövessétek velünk az Eduline-on

3 perc olvasás
Hamarosan kezdődik az angolérettségi, kövessétek velünk az Eduline-on

Középszinten 180, emelt szinten pedig 240 percet kapnak a diákok a csütörtöki angolérettségire. Kövessétek az oldalunkat, hogy az ezzel kapcsolatos információkról a lehető leghamarabb értesüljetek. Az angolérettségi nap szakmai támogatását köszönjük a LanguageCert Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpont-nak.

Hirdetés

6:30

Az angol írásbeli érettségi részei

Minden idegen nyelvi érettségi írásbeli vizsgája – közép- és emelt szinten egyaránt – 4 részből áll:

  • olvasott szöveg értése
  • nyelvhelyesség
  • hallott szöveg értése
  • íráskészség

6:11

Milyen segédeszközöket lehet használni?

A szövegalkotáshoz, tehát a negyedik részhez, az érettségizők használhatnak nyomtatott szótárat, ami lehet egy- és kétnyelvű is. Ezt azonban maguknak kell vinni a vizsgára. (Emellett a hallottszöveg–értéshez az iskola biztosítja a hanganyag lejátszásához a CD-lejátszót.)

5:31

Minden, amit az idei angolérettségiről tudni kell

Hirdetés

Május 9-én pontban 9 órakor kezdődik az angol érettségi írásbeli része.

5:15

Hányan érettségiznek angolból?

Idén angol nyelvből középszinten 34 491-en, emelt szinten pedig 20 824-en érettségiznek. A három fő vizsgatárggyal ellentétben, az angolnak nem változtak a követelményei, így szerencsére nagy meglepetés nem érheti az érettségizőket.

5:10

Mire számíthattok ma?

A vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről és infókról az írásbeli érettségiről. Megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de jelentkezünk majd infókkal az emelt szintű vizsgákról is. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Délutánonként pedig arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze a ti véleményeiteket, kérdéseiteket is várjuk kommentben vagy az [email protected] e-mail címre.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre is.

A legfontosabb tudnivalókat a 2024-es érettségiről ide kattintva találjátok meg.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!