Hirdetés

Hamarosan indul a pótfelvételi

2 perc olvasás

Azok a jelentkezők, akiket nem vettek fel, vagy nem is adtak be jelentkezést egyik szeptemberben induló képzésre sem a most lezárult általános eljárásban, a nemsokára induló pótfelvételi eljárásban újra jelentkezhetnek.

Az általános felvételi eljárás július 21-én lezárult, ám ezt követően a felsőoktatási intézmények idén is meghirdethetik szakjaikat a pótfelvételi eljárásban. Ez várhatóan nemsokára, július végéig elindul.

Előzetesen néhány tudnivaló a pótfelvételiről:

  • rövid eljárás, szűk határidőkkel, ezért különösen fontos, hogy mindenki figyelmesen átnézze a jelentkezési feltételeket, időben és hiánytalanul kitöltse az E-felvételit, valamint hitelesítse a jelentkezését!
  • csak azok jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre,
  • csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít),
  • a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 21-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették.

Jelentkezni szintén az E-felvételiben kell – az erre szolgáló felület az eljárás indulásával egyidőben nyílik meg (az általános eljárás E-felvételi felületén nem lehet pótfelvételire jelentkezni). A jelentkezési űrlapokat a kitöltéssel egyidőben, a jelentkezési határidőig hitelesíteni is kell, valamint ugyaneddig kell feltölteni a jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentumokat is.

A pótfelvételi eljárás pontos szabályai és tudnivalói, valamint a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések az eljárás indulásakor jelennek meg a Felvin.

Hirdetés

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!