Hirdetés

Hamarosan indul a pótfelvételi, de egy fontos szabály már most meghatározza a ponthatárokat

2 perc olvasás
Hamarosan indul a pótfelvételi, de egy fontos szabály már most meghatározza a ponthatárokat

Tegnap véget ért az általános felvételi eljárás, de hamarosan kezdődik az idei pótfelvételi. Hogyan alakulnak majd a pontok – olvasói kérdésre válaszolunk.

Hirdetés

Kérdésem az lenne, hogy mi alapján döntik el, hogy egy bizonyos szakon mennyi a ponthatár? Az elmúlt években 240 körüli ponthatár volt most pedig 301. A felvi szerint nekem van 244 pontom és most nem tudom, hogy pótfelvételin mennyi esélyem van bejutni.

– írta egy olvasónk. A kérdésedre a válasz az, hogy “a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 21-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették” – írja a felvi. Mivel ezt a szakot meghirdették az általános eljárásban is, a fenti mondat igaz rá sajnos. Viszont más képzéssel próbálkozhattok, ha ott eléritek a tegnapi ponthatárt. Viszont arra figyelni kell, hogy a már megszokott szabályok (a feti ponthatárszabály mellett) érvényesek az idei pótfelvételire:

  • csak azok jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre,
  • csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít).

A felvi ezért azt üzeni, a rövid eljárás és a szűk határidők miatt, különösen fontos, hogy mindenki figyelmesen átnézze a jelentkezési feltételeket, időben és hiánytalanul kitöltse az E-felvételit, valamint hitelesítse a jelentkezését.

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!