Hirdetés

Hamarosan indul a keresztféléves felvételi: mutatjuk, mit tudunk róla eddig

2 perc olvasás
Hamarosan indul a keresztféléves felvételi: mutatjuk, mit tudunk róla eddig

Nem feltétlen kell jövő szeptemberig várnotok az egyetemkezdéssel akkor sem, ha idén az általános- vagy pótfelvételi eljárás során nem kerültetek be. Októberben indul a jelentkezés a keresztféléves felvételire, amin ha bekerültök, már februárban elkezdhetitek az egyetemet.

Hirdetés

A keresztféléves felvételi az elmúlt évek tapasztalatai alapján október közepén kezdődik és körülbelül egy hónapig, tehát november közepéig adhatjátok le a jelentkezéseteket és tölthetitek fel a szükséges dokumentumokat. A jelentkezéseteket természetesen ezúttal is hitelesítenetek kell, amit az Ügyfélkaputokban kell majd megtennetek.

Az általános felvételi eljáráshoz hasonlóan a keresztféléves felvételi során is maximum hat helyre adhatjátok be a jelentkezéseteket. A ponthatárok általában január közepén érkeznek, így ha bekerültök, a február elején kezdődő tavaszi félévben már el is kezdhetitek az egyetemet.

Arra viszont figyeljetek, hogy a keresztféléves felvételi során nem minden egyetem hirdet képzéseket, és ha hirdetnek is, nem minden szakot. Legyen tehát egy B-tervetek arra az esetre is, ha nem tudtok arra az egyetemre és arra a szakra jelentkezni, amelyikre szeretnétek.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!