Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan befejezitek az egyetemet? Itt találtok hasznos infókat a pályakezdéshez

A felvi.hu-n hasznos infókat találtok azzal kapcsolatban, hogy milyen ágazatokban és munkakörökben helyezkedhettek el a végzés után, milyen jövedelemre számíthattok, és a szakmai tájékozódáshoz, kapcsolatépítéshez is kaptok segítséget.

Korábban azt mutattuk meg, hol találjátok meg a felvi.hu-n többek között azt, hogy milyen tudományágakból, szakterületekből épül fel a szakotok, és milyen jövedelemre számíthattok a végzés után.  

Most egy másik aloldalt nézünk meg (egyelőre még nincs mindig szakról információ). Itt is megtalálhatjátok a 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményeiből készített grafikont, amely megmutatja többek között azt, mennyit keresnek a pályakezdők, hány százalékuk tanul tovább vagy dolgozik diplomás munkakörben.

Olvashattok a képzés alatt megszerzett tudásról és képességekről, illetve arról is, hogy milyen ágazatokban és munkakörökben helyezkedhettek el jó eséllyel. A “Fontos linkek” menüpont alatt pedig szakmai szervezetek és lehetséges munkahelyek oldalainak listáját találjátok.

A 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás szerint a 2014-ben és 2016-ban végzett diplomások havi bruttó átlagbére 334 667 forint – legjobban műszaki és gazdasági diplomával lehet keresni. Arról, hogy mennyit visznek haza a különböző képzési területeken végzett pályakezdők, itt találjátok cikkeinket.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!