Hirdetés

Ha nem húztatok póttételt az érettségin, akkor megvan a kettes?

2 perc olvasás
Ha nem húztatok póttételt az érettségin, akkor megvan a kettes?

Egyre több érettségiző fejezi be a vizsgákat, de a szóbeliken előkerült a kérdés: ha nem kell póttételt húzni, akkor az azt jelenti, hogy megvan a szóbeli, nincs bukta? Válaszolunk.

Hirdetés

Sziasztok! Ugye hogyha nem húzattak póttételt, akkor nincs gáz, és megvan?

– kérdezi egyre több érettségiző Facebookon. A válasz a következő: ha a szóbelin a kihúzott tétel anyagából semmit (de tényleg egy szót sem) tudtok elmondani, azaz nem éritek el a szóbelire kapható maximális pontszám 12%-át, az elnök egy alkalommal póttételt húzathat veletek – írja az Oktatási Hivatal.

Ilyenkor a szóbeli minősítést a póttételre adott felelet alapján kell számolni úgy, hogy az elért pontszámot meg kell felezni és egész pontra fel kell kerekíteni. Tehát ha póttételt húztok, biztosan nem kaphattok maxpontot. Ha nem éritek el a minimum 12 százalékot, de nem akartok póttételt húzni, ezt a tényt a jegyzőkönyvben rögzíteni kell.

Nagyon fontos, hogy ha a szóbeli vizsgán 12 százalék feletti eredményt értek el, az még nem jelenti, hogy az adott vizsgatárgyból nem buktok meg, ugyanis az írásbeli és a szóbeli vizsgán elért összpontszáma alapján kell elérni a ketteshez szükséges 25 százalékos eredményt. Viszont, ha nem kellett póttételt húznotok, akkor nagy eséllyel megvan a szóbeli is.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!