Hirdetés

Gyakorolnátok még egy kicsit az őszi érettségire?

3 perc olvasás
Gyakorolnátok még egy kicsit az őszi érettségire?

A mai nappal kezdetét vette az idei őszi érettségi szezon. Hétfőn a magyar nyelv és irodalom érettségivel folytatódnak a vizsgák. Mutatjuk, hogyan tudtok az utolsó pillanatokban még egy kicsit gyakorolni.

Hirdetés

Korábbi évek feladatsorai

A 2020-as május-júniusi vizsgaidőszak középszintű anyagait itt, az emelt szintű anyagait itt, a tavalyi őszi érettségi középszintű feladatsorait itt, az emelt szintűeket pedig itt nézhetitek meg. A 2019-es tavaszi, közép feladatokat innen, az emelteseket pedig innen tölthetitek le.

A 2018-as október-novemberi középszintű feladatokat itt, az emelt szintűeket itt, szintén ezen év tavaszi közép feladatait itt, az emeltet pedig itt találjátok. Ha már az összes említett feladatsort megoldottátok, de még mindig szeretnétek gyakorolni, akkor az ezeknél is régebbi feladatsorok között itt tudtok böngészni.

Érettségi appok

Ha már unjátok a konkrét feladatsorokat és kicsit játékosabb formában gyakorolnátok az érettségire, ezeket az appokat érdemes kipróbálnotok.

Ebben az alkalmazásban olyan 30 pontos teszteket tölthettek ki, amelyek a matek érettségi első részéhez hasonlítanak. A legtöbb feladatnál megnézhetitek a magyarázatokat és a megoldáshoz szükséges képleteket is. A befejezett tesztsorokra pontokat kaptok és ezekről az alkalmazás statisztikát is vezet nektek. Az app egyik előnye, hogy a feladatsorokat tetszőleges sorrendben lehet kitölteni, illetve bármikor újra kezdhetitek őket. 

A töriérettségire ezzel az appal tudtok gyakorolni. Ebben szintén a korábbi évek érettségi vizsgáiból állítottak össze tesztsorokat, amelyek a töri érettségi első feladatlapjához hasonlítanak. Ebből adódóan egy-egy feladatsor 50-50 pontos. Egyes feladványokhoz forrásokat is kaptok – ezeket a képernyő közepén találjátok egy jobbra-balra mozgatható sávban. 

Hirdetés

Ezzel az alkalmazással az angol érettségi különböző részeire – olvasott szövegértése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése – készülhettek fel, ugyanennek az appnak a német változatát pedig innen tudjátok letölteni.

Kvízek

Számos tesztet összeállítottunk már nektek, amelyekkel gyakorolhattok az érettségikre. Egy korábbi matektesztünket itt, töri évszámos tesztünket itt, magyartesztünket pedig itt találjátok. Ha még több tesztet megoldanátok, kattintsatok ide.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!