Hirdetés

Gombák, méhek, fogalmak és anyaméh – ilyen feladatokat kaptak a vizsgázók a középszintű biológia érettségin

2 perc olvasás
Gombák, méhek, fogalmak és anyaméh - ilyen feladatokat kaptak a vizsgázók a középszintű biológia érettségin

Pontban 8-kor a közép- és emelt szinten vizsgázók is megkapták a biológia érettségi feladatlapjait. A középszinten vizsgázóknak 120, míg az emelt szintű érettségit író diákoknak 240 perc áll rendelkezésére a feladatok megoldására. A mai biológia-érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának.

Hirdetés

Nem sokkal a vizsga kezdete után az Eduline-hoz is befutottak a középszintű írásbeli biológia érettségi feladatlapjai. A diákok méhekről, gombákról, biológiai fogalmakról és egy öröklődő betegségről is kaptak feladatokat; ábrákat, igaz-hamist, feleltválasztós részfeladatot és szövegértést is.

A középszinten vizsgázók nyolc feladat megoldásával összesen 100 pontot szerezhetnek, míg emelt szinten 8-10 feladat megoldását követően esszét is kell írniuk, ezek teljesítésével pedig szintén maximum 100 pontot szerezhetnek. Mivel az emelt szintű vizsgákat a diákok központilag írják, ezek a feladatlapok hozzánk nem jutottak el, de holnap reggel a hivatalos megoldásokkal együtt megnézhetitek őket az Oktatási Hivatal honlapján.

A mai biológia vizsgáról itt írunk bővebben:

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!