A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kara vezeti a műszaki képzéseket nyújtó intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát, az oktatói kiválóság terén pedig a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara lett a legjobb. Újságárusoknál a HVG Diploma 2020 kiadványa.

hirdetés

A hallgatói kiválóság alapján összeállított 2020-as rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem karai taroltak: a listát a Gépészmérnöki Kar vezeti, a második helyen az Építészmérnöki Kar, a harmadik helyen pedig a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar áll.

Az oktatói kiválóság alapján készült rangsorban a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara végzett az élen, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara következik, a harmadik helyet pedig a Pannon Egyetem Mérnöki Kara szerezte meg. 

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt nézhetitek meg, a gazdaságtudományi listát pedig itt találjátok.

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

 A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2020 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

hirdetés

Forrás: Eduline