Hirdetés

Friss felsőoktatási rangsor: ezek a legjobb agrárképzések

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara vezeti a legjobb agrárképzések hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát, az oktatói kiválóság alapján készült lista élén pedig a SZIE Kertészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2020 kiadványa.

Hirdetés

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara szerezte meg az első helyet a legjobb agrárképzéseket a hallgatói kiválóság alapján rangsoroló listában. A második a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kara lett, a harmadik helyen pedig az Állatorvostudományi Egyetem áll.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorban a SZIE Kertészettudományi Kara végzett az élen, a második helyen viszont négyes holtverseny alakult ki a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara, illetve a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara között.

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt nézhetitek meg, a gazdaságtudományi listát pedig itt találjátok. A legjobb műszaki egyetemek rangsoráról itt olvashattok, a legjobb bölcsészettudományi képzések listáját pedig itt nézhetitek meg. Az informatikai karok toplistáját pedig itt nézhetitek meg. Ha az orvosi karokra vagytok kíváncsiak, kattintsatok ide, ha pedig a legjobb jogi karok érdekelnek titetek, itt találjátok őket. A legjobb természettudományi képzésekről itt olvashattok, a pedagógusképzések toplistáját itt nézhetitek meg, a társadalomtudományi képzések top ötös listáját pedig itt találjátok.

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2020 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!