Hirdetés
Hirdetés

Fontos határidő jár le pár nap múlva: így jelentkezhettek az őszi érettségire

Szeptember 5-ig jelentkezhettek az októberi és novemberi érettségi vizsgákra – itt vannak a legfontosabb tudnivalók.

Ősszel az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek, előrehozott vizsgára most nem lehet jelentkezni.

Az őszi vizsgaidőszakban a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségiket. Azok, akiknek nincs tanulói jogviszonyuk vagy szakképző évfolyamon tanulnak (függetlenül attól, hogy van-e már érettségi bizonyítványuk), a kormányhivatalokban tudnak jelentkezni a vizsgákra – ehhez a jelentkezési lapot itt találjátok, a kormányhivatalok elérhetőségeit pedig itt nézhetitek meg.

Hirdetés

Azok, akik jelenleg középiskolában vagy szakképzési centrumban tanulnak, a kiválasztott vizsgaszervező középiskolában szerezhetik be és adhatják le a jelentkezési lapot – ezek listáját itt találjátok.

Arról, hogy kinek és mennyit kell fizetnie az októberi-novemberi érettségi vizsgákért, itt olvashattok.

Idén az őszi érettségi vizsgaidőszak október 11-től november 22-ig tart. Az írásbeli vizsgákat október 11. és 25. között tartják. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 7. és 11., a középszintű szóbelik november 18. és 22. között lesznek.

A jelentkezés menetéről részletes tájékoztatókat találtok az Oktatási Hivatal honlapján. Azt, hogy mely történelmi atlaszokat használhatjátok az őszi vizsgákon, itt nézhetitek meg.

A 2019-es őszi érettségiről itt olvashatjátok el legfrissebb cikkeinket.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!