Hirdetés

„Fogják tudni, de a helyesírás miatt pontokat veszíthetnek” – véli egy szaktanár az angolérettségi eddigi feladatairól

2 perc olvasás
"Fogják tudni, de a helyesírás miatt pontokat veszíthetnek" - véli egy szaktanár az angolérettségi eddigi feladatairól

Pontban 9-kor elstartolt az érettségi vizsgák negyedik napja. A diákok ma angol nyelvből vizsgáznak közép és emelt szinten. Megkérdeztük a szaktanárunkat, ő mit gondol a középszintű vizsga eddigi feladatairól.

Hirdetés

A vizsgázóknak az érettségi első részében az olvasott szövegértésüket kellett próbára tenni, ehhez egy városi könyvtárról, internetelérésről, szabadulószobákról és kutyákról szóló szövegeket kaptak, míg a vizsga második felében, a 30 perces nyelvhelyességi feladatok során légiutaskísérőkről, egy korábbi amerikai elnökről és Jane Goodallról kaptak nyelvtani feladatokat.

Az Eduline által megkérdezett szaktanár úgy véli, az olvasott szövegértés négy feladata között fele-fele arányba oszlanak meg az egyszerűbb és a kicsit nehezebb, trükkösebb feladatok. Figyelni kell bizonyos szófordulatokra, egyes helyeken pedig akár hosszasabban is időzhetnek a diákok, születhetnek hibás megoldások. A szövegek azonban kifejezetten érdekesek, a témák pedig közel állnak a fiatalok érdeklődéséhez.

Hasonló a helyzet a use of english, vagyis a nyelvtani feladatokkal is. A szaktanár szerint bár a vizsgarész első feladata nem kifejezetten nehéz, sőt, a diákok többsége valószínűleg tudja majd a helyes megoldást, olyan szavakat kaptak, amiknek a helyesírása nem a legkönnyebb. Ha pedig akár csak egy betűt is tévesztenek, a megoldásért akkor sem kapnak pontot, ha az egyébként jó lenne. Úgy véli, a vizsga eddigi legnehezebb feladata a nyelvhelyesség utolsó része, mivel itt is lehetnek a diákok számára ismeretlen kifejezések, szótárt pedig – egyelőre – nem használhatnak.

Az angol érettségiről szóló, folyamatososan frissülő tudósításunkat itt tudjátok követni:

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!