A 2019-ben érettségizők eredményei nem jelennek meg rögtön az E-felvételi felületén a bizonyítvány vagy a tanúsítvány átvétele után, de emiatt nem kell aggódni – hívta fel a felvételizők figyelmét a Felvi.hu.

hirdetés

„A 2019-ben érettségizők eredményei nem jelennek meg rögtön az E-felvételiben a bizonyítvány vagy tanúsítvány átvétele után. Ennek oka, hogy a vizsgáztató intézmények egyes adminisztrációs és hitelesítési feladatai miatt szükség van némi átfutási időre. Nekik sem kell aggódniuk, ezek az eredmények is megérkeznek, ezért nem kell feltölteniük a bizonyítványt vagy a tanúsítvány(oka)t sem – ez ugyanis nem gyorsítja meg a folyamatot” – olvasható a Felvi.hu-n.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy azoknak a jelentkezőknek, akik 2006. január 1. után érettségiztek, nem kell feltölteniük a bizonyítványuk, tanúsítványuk másolatát az E-felvételibe, az eredményeiket az Oktatási Hivatal automatikusan átveszi a köznevelés információs rendszeréből, és azok bekerülnek a felvételi nyilvántartásba.

Fontos, hogy nemcsak az eredmények, hanem a bizonyítványban szereplő egyéb információk, például a záradékok is átkerülnek. „Ez utóbbi különösen azoknak lehet fontos, akik idegen nyelvből tettek emelt szintű érettségi vizsgát. Az ő érettségi bizonyítványuk vagy tanúsítványuk megfelelő eredmény elérése esetén ugyanis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű dokumentumnak minősül – azaz járhat érte többletpont az eljárásban. (Az E-felvételiben természetesen a záradékok is megnézhetők.)” – írják.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Forrás: Eduline