Hirdetés

Felvételizők, figyelem! Nem minden szakon jár többletpont az OKJ-s vizsgáért

2 perc olvasás
Felvételizők, figyelem! Nem minden szakon jár többletpont az OKJ-s vizsgáért

Ha szakirányú képzésen tanultok tovább, 32 többletpontot is kaphattok a felvételiben, de nem mindegy, hogy milyen OKJ-s bizonyítványotok van és milyen szakon tanulnátok. Mutatjuk a szabályokat.

Hirdetés

Jogász képzésre jelentkeztem és elutasították a jogi asszisztens OKJ-s végzettségem.

– érkezett a kérdés az Eduline-hoz. A válasz az, hogy az idei alapszabályok szerint többletpont az agrár, az államtudományi képzési terület bizonyos szakjai, a bölcsészettudományi képzési terület bizonyos szakjai, a gazdaságtudományok, az informatika, a jogi képzési terület bizonyos alapképzései, a műszaki, az orvos- és egészségtudomány képzési terület alapképzései, a pedagógusképzés (kivéve egyes osztatlan tanárképzési szakok és a szakoktató alapszak), a sporttudomány (kivéve edző alapképzés), a társadalomtudomány és a természettudomány képzési területekhez tartozó alap- és osztatlan képzéseken jár.

Tehát előfordulhat, hogy a választott képzésen – ahogy a jogi alapszakon sem – számítanak az OKJ-s pontok, hiába a szakirányú továbbtanulás. A részleteket ebben a táblázatban nézhetitek meg:

Az egyetemi-főiskolai felvételin összesen 100 többletpontot gyűjthettek, ebből 32 pontot kaphattok akkor, ha OKJ-bizonyítvánnyal, szakgimnáziumi képesítő bizonyítvánnyal vagy a középfokú szakképzettséget tanúsító oklevéllel rendelkeztek.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!