Hirdetés

Felvételizők, figyelem! Már csak ma módosíthattok a jelentkezésen

3 perc olvasás
Felvételizők, figyelem! Már csak ma módosíthattok a jelentkezésen

Ha februárban kezditek az egyetemet és eddig még nem tettétek meg, már csak néhány órátok maradt feltölteni a hiányzó dokumentumokat és véglegesíteni a jelentkezéseteket.

Hirdetés

Január 10-én lejár a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka, így mindössze már csak néhány órátok maradt, ha most jelentkeznétek valamelyik felsőoktatási intézmény képzésére, de még nem töltöttétek fel az összes szükséges dokumentumot, vagy módosítanátok a sorrendeteken. Éjfél után ugyanis ezeket már nem tehetitek meg.

Hiánypótlás

Ha még nem töltöttétek fel az összes szükséges dokumentumot, legkésőbb január 3-ig felszólítást kellett kapnotok ezek hiányáról. Az E-felvételi rendszere ugyanis december 27-ig minden felvételizőnek kiküldött egy általános tájékoztatást az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról, így ha a pontszámításhoz nélkülözhetetlen (érettségi bizonyítvány, diploma), vagy a többletpontokat igazoló dokumentumok (például hátrányos helyzet, nyelvvizsga) közül hiányzik valami, ezeket már csak ma éjfélig tudjátok pótolni. Amennyiben nem teszitek meg, az E-felvételi ezek nélkül fogja kiszámolni a felvételi pontjaitokat.

Sorrendmódosítás

Ha az utolsó pillanatban mégis meggondolnátok magatokat – és eddig még nem tettétek meg – a mai nap során még lehetőségetek van a jelentkezési sorrendetek egyszeri módosítására. Ezt az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában tudjátok megtenni a képzések mellett megjelenő kis nyíl ikonokkal, ahhoz viszont, hogy a módosítás végleges legyen, ne felejtsetek el a Mentés gombra kattintani mielőtt kiléptek.

Ha valamelyik korábban megjelölt intézménybe végül egyáltalán nem szeretnétek bekerülni, azt akár törölhetitek is a listából, új jelentkezési helyet viszont ilyenkor már nem tudtok hozzáaadni, és a törlést sem vonhatjátok vissza.

Hirdetés

Ha mindennel megvagytok és már semmin sem szeretnétek módosítani, nincs más hátra, mint várni a ponthatárokat, amik várhatóan két hét múlva, január 24-én érkeznek.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!