Hirdetés

Felvételi kisokos: meddig pótolhatjátok a hiányzó dokumentumokat?

A jelentkezési és hitelesítési határidőt követően megkezdődik az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. De meddig lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat?

Hirdetés

Nem volt meg minden dokumentum és igazolás a jelentkezési határidőig? Ha a felvételi jelentkezési kérelmeteket hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb a besorolási döntés határnapját megelőző 20. napig, azaz 2020. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására – írja a Felvi.

Meddig lehet pótolni a hiányt?

A hiánypótlási felszólításban megadott határidőig vagy legkésőbb 2020. január 9-ig. Fontos, hogy ez utóbbi a kézhezvételkor rendelkezésre még nem álló dokumentumokra vonatkozik.

Mi történik, ha nem pótoljátok?

Abban az esetben, ha nem tesztek eleget a felszólításnak, jelentkezési kérelmeteket a rendelkezésre álló adatok és dokumentumok alapján bírálják el, vagy az eljárást meg is szüntethetik.

A felvételi tájékoztató arra is felhívja a figyelmet: nem minden dokumentum hiánya esetén kaptok hiánypótlási felhívást. Ilyen például a többletpontra jogosító igazolás. Ennek oka, hogy minden jelentkező egyénileg dönthet arról, hogy a lehetőségek közül milyen dokumentumok figyelembevételével kívánja a pontszámítást, ezért ennek alapján kell figyelnie az ahhoz szükséges dokumentumok beküldésére – írják.

Ha már leadtátok a jelentkezéseteket, feltöltöttetek minden meglévő dokumentumot, akkor a következő feladat a hitelesítés lesz. Itt vannak a szabályok és a hitelesítési határidő. Ha arra vagytok kíváncsiak, milyen pontokkal lehetett a tavalyi, vagy a két évvel ezelőtti keresztféléves felvételin bekerülni a felsőoktatási intézményekbe, mutatjuk, hol tudjátok megnézi az előző évek ponthatárait. Itt pedig azt nézhetitek meg, melyik képzéseken vagy egyetemeken lehet majd a legnagyobb versenyre számítani idén: itt vannak a toplistások.

Ha idén felvételiztek, akkor a 2020-es keresztféléves felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Forrás: EdulineAdy Endre (26) Angol (30) angol nyelvtan (35) Arany János (18) Atom (20) egyenes (25) elemzés (139) ember (23) energia (26) Filozófia (37) függvény (25) gazdaság (34) halmaz (24) háromszög (25) hőmérséklet (32) líra (22) magyar (22) magyar irodalom (290) Magyarország (39) magyar történelem (104) Matematika (25) Nyelvtan (43) PC (60) Petőfi Sándor (21) politika (24) párhuzamos (18) szerves (32) szervetlen (31) számok (26) számítógép (60) szög (25) tartalom (18) test (27) tétel (18) Történelem (23) USA (18) valós (19) vektor (18) vers (50) verselemzés (47) világirodalom (111) világtörténelem (116) víz (22) életrajz (21) érettségi (47)
Iratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!