Hirdetés

Felvételi kisokos: kiknek kell kreditelismertetési nyilatkozat?

Azoknak, akik mesterképzésre jelentkeztek a keresztféléves felvételin, sok mindenre kell figyelniük, mielőtt lejár az ügyintézési időszak. Itt vannak a részletek arról, kiknek kell kreditelismertetési nyilatkozatot beadnia.

Hirdetés

A legalább alapképzésben szerzett végzettség azonban önmagában még nem feltétlenül elegendő arra, hogy egy adott mesterképzési szakra bekerülhessetek – írja a felvi.

Mi kell a sikeres felvételihez?

A mesterképzések bemeneti követelményeit ez a táblázat tartalmazza. Ugyanis mesterképzésre csak az a jelentkező vehető fel, aki oklevelet szerzett, az oklevél igazolás viszont csak a felvételi eljárásban való részvételre jogosít fel. Ha olyan oklevéllel rendelkeztek, amely nem teljes kreditértékkel számítható be, a mesterképzést meghirdető felsőoktatási intézmény kreditelismerési eljárásban vizsgálja meg, hogy az adott mesterképzési szakra  korábban megszerzett kreditjeitekből mennyi szakterületi kredit ismerhető el.

Tekintettel arra, hogy a kreditelismerési eljárás a felsőoktatási intézmények hatáskörébe tartozik, bővebb információt attól a felsőoktatási intézménytől lehet kérni, amelybe jelentkeztetek.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!