Hirdetés

Felvételi 2024: július 16-ig módosíthatjátok a sorrendeteket

2 perc olvasás
Felvételi 2024: július 16-ig módosíthatjátok a sorrendeteket

Bár a dokumentumpótlás időszaka július 10-én véget ért, így a továbbiakban már nem tölthettek fel intézményi pontokat igazoló dokumentumokat, sorrendmódosításra július 16-ig van lehetőségetek.

Hirdetés

Ha valami miatt meggondoltátok magatokat és az egyetemi felvételiben egy képzést hátrébb sorolnátok, az első helyre pedig a második, harmadik, vagy sokadik helyen megjelölt szakot és egyetemet tennétek, ezt július 16-án éjfélig egyetlen alkalommal megtehetitek. Feltéve persze, ha korábban még nem éltetek a sorrendmódosítás lehetőségével.

„A felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Azoknak, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel, a 2024. évi általános eljárásban első ízben alkalmazott új szabályok miatt, 2024. július 16-ig van lehetőségük változtatni. Sorrendmódosításkor javasolt körültekintően eljárni, azt elsősorban a jelentkező megváltozott döntése vagy élethelyzete alapján tegyék meg, ne az esélylatolgatás miatt” – írja a felvi.

Fontos tudni, hogy új szakot ilyenkor már nem vehettek fel a listátokba.

Arról, hogy mikor NEM érdemes sorrendet módosítani, ide kattintva olvashattok.

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!