Hirdetés

Felvételi 2024: ez az oldal segíthet az egyetemi sorrendmódosításban

2 perc olvasás
Felvételi 2024: ez az oldal segíthet az egyetemi sorrendmódosításban

A héten elindult az egyetemi felvételi ügyintézés. Ha sorrendmódosításon gondolkoztok, mutatjuk hol tudtok plusz információkat találni, amik megkönnyíthetik a döntéseteket.

Hirdetés


Hirdetés

Ha jobban utána szeretnétek járni annak, hogy az általatok megjelölt szakoknak pontosan mi a leírása vagy a végzettség utáni kilátások, akkor érdemes megnéznetek a felvi.hu szakkeresőjének szakleírások A-tól Z-ig menüpontját.

Az oldalon a szakok általános leírása mellett megnézhetitek a Diplomás Pályakövetési Rendszerben összegyűjtött adatokat is. Itt láthatjátok például, hogy az egyes szakok elvégzése után milyen havi bruttó jövedelemre lehet számítani, mennyi az átlagos elhelyezkedési idő stb.

Minden szak mellett egy szakmatérképet is találtok, amelyben összegyűjtötték azokat a munkaköröket, amikben a legtöbben elhelyezkedtek a diploma segítségével.

 

Ezek az információk sokban tudják segíteni a sorrendetek összeállítását, hiszen általa láthatjátok, hogy milyen kilátásokra számíthattok az egyetem elvégzése után.

Hirdetés

Az ügyintézési időszakban 2024. július 10-ig tudjátok az adatokat módosítani és a dokumentumokat pótolni. Emellett eddig van lehetőségetek az egyszeri a sorrendmódosításra is.

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!