Hirdetés

Felvételi 2022: fontos határidő jön, július 7-ig lehet változtatni a szakok sorrendjén

2 perc olvasás
Felvételi 2022: fontos határidő jön, július 7-ig lehet változtatni a szakok sorrendjén

Még három hétig lehet változtatni a felvételi jelentkezési sorrendjén. Érdemes alaposan átgondolni a döntést, mert a szakok sorrendjén csak egyszer módosíthattok.

Hirdetés

A 2022 szeptemberében induló képzésekre jelentkezők július 7-ig módosíthatják a korábban megjelölt szakok sorrendjét – írja a Felvi.

A döntést érdemes alaposan átgondolni, mert a felvételin megjelölt szakok sorrendjén csak egyszer lehet változtatni, vagyis ha egyszer már módosítottatok, újra már nem tehetitek meg. Fontos, hogy ilyenkor új szakot már nem lehet megjelölni, vagy meglévő jelentkezési helynél intézményt, szakot módosítani.

„Egy kivétel van: ha egy már meglévő jelentkezési hely finanszírozási párját szeretnénk felvenni – azaz ha a jelentkezéskor csak az állami ösztöndíjas formát jelöltük meg, akkor lehetőségünk van a költségtérítéses párját is hozzáadni. Ilyenkor előfordulhat, hogy nincs is szükség külön sorrendmódosító kérelemre, mert a finanszírozási pár hozzáadásakor meg tudjuk adni, hogy hányadik helyre kerüljön a sorrendünkben” – hívja fel a figyelmet a Felvi.

A 2022-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!