Hirdetés

Felvételi 2021: ezekre kell figyelnetek, ha visszavonnátok egy jelentkezési helyet

2 perc olvasás
Felvételi 2021: ezekre kell figyelnetek, ha visszavonnátok egy jelentkezési helyet

Így, hogy 2021-ben is csak kivételes esetekben lesznek szóbelik, a legtöbben az írásbelik eredményei alapján már elkezdhettek kalkulálni a felvételi pontjaitokkal. Ennek függvényében, illetve a február óta szerzett ismeretek alapján előfordulhat, hogy változtatnátok a korábban leadott listán. Mutatjuk, milyen szabályokra kell figyelnetek, ha törölnétek egy jelentkezési helyet.

Hirdetés

Legkésőbb július 8-ig van időtök eldönteni, miként alakítjátok a jelentkezési helyeitek sorrendjét a felvételin. Korábban már megnéztük, milyen lehetőségeitek vannak, ha a sorrenden szeretnétek módosítani, most pedig annak jártunk utána, mikor érdemes törölnötök egy egyetemet vagy képzést a listáról.

Ha meggondoltátok magatokat a jelentkezés benyújtása óta, és már egyáltalán nem szeretnétek az adott képzésre bekerülni, akkor érdemes a jelentkezési helyet visszavonnotok, kizárnotok – javasolja a Felvi. Fontos azonban, hogy ezt kétszer is átgondoljátok, mivel törlés után a jelentkezési helyet már nem fogjátok tudni újra aktiválni – a döntés tehát véglegesnek számít, és másik intézményt sem jelölhettek meg a korábbi helyett. Valamint még azt is fontos tudnotok: hogy ha fizettetek kiegészítő eljárási díjat, amikor leadtátok a jelentkezést, a visszavonás után ezt az összeget nem igényelhetitek vissza.

A jó hír viszont az, hogy a jelentkezési sorrend törlésével nem veszítitek el az egyszeri sorrendmódosítási lehetőségeteket, ugyanis ezt a két műveletet teljesen külön kezelik az elektronikus felvételi rendszerben. Éppen ezért sorrendmódosítási kérelmet sem kell benyújtanotok ahhoz, ha ki szeretnétek húzni egy megjelölt szakot a listáról.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos legfrissebb híreiket itt olvashatjátok el.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!