Hirdetés

Felvételi 2020: mikor érkezik a besorolási döntés?

Felvételi 2020: mikor érkezik a besorolási döntés?

Már nincs egy teljes hónap és kihirdetik a 2020-as felsőoktatási felvételi ponthatárait. De mi lesz ezután? Mikor kapjátok meg a hivatalos besorolási döntést arról, melyik képzésre vettek fel titeket?

Hirdetés

Várhatóan 2020. július 23-án határozzák meg a felvételi ponthatárokat. Úgyhogy aznap kiderül, felvettek-e benneteket valamelyik felsőoktatási intézménybe.

Ezt követően az Oktatási Hivatal minden jelentkezőnek elküldi az úgynevezett besorolási döntésről szóló határozatot, amit az E-felvételi felületéről tudtok majd letölteni – a dokumentum elérhetővé válásáról e-mailt fogtok kapni legkésőbb 2020. augusztus 5-ig.

A besorolási döntésben a Hivatal megállapítja, hogy – a felvételin megjelölt és rangsorolt képzések közül – mely szak esetében értétek el a felvételhez szükséges ponthatárt. Ugyanis a ponthatár alatti felvételi összpontszámmal sajnos nem vehetnek fel titeket. Abban az esetben viszont mindenképpen fel kell venni benneteket, ha elértétek a ponthatárt, kivéve, ha a jelentkezési sorrendben előrébb megjelölt helyre már felvételt nyertetek, vagy ha a felsőoktatási intézmény a meghirdetett szakot nem indítja el. Arról, hogy mikor nem indítanak el egy meghirdetett szakot, itt olvashattok bővebben.

A 2020-as felvételivel kapcsolatban itt olvashatjátok a legfrissebb cikkeinket.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!