Hirdetés
Hirdetés

Felvételi 2020: lehet ugyanabból a nyelvből két nyelvvizsgát tenni a pluszpontokért?

Így is lehet trükközni? Milyen pontszámítási szabályok vonatkoznak majd arra, aki jövőre felvételizik és két nyelvvizsgát tesz ugyanabból a nyelvből? Újabb kérdés a 2020-as felvételiről.

Hirdetés

Hány pontot kap a felvételiző akkor, ha van pl. német nyelvből kettő középfokú nyelvvizsgája (1 db közép fokú nyelvvizsga az x nyelvvizsga központtól és 1 db közép fokú nyelvvizsga az y nyelvvizsgaközponttól)? Az egyiket felhasználja a felvétel feltételeként és a másik ugyanazon nyelvből ugyanolyan szintű nyelvvizsgáért kap 28 pontot?

Nemzeti Pedagógus Kar által közzétett válaszok alapján: jár neki a 28 többletpont az egyik német középfokú nyelvvizsgáért. Ugyanis az egyik vizsgával a bemeneti feltétel egyik részét, a másik középfokú német nyelvvizsgával pedig már a többletpontokat gyűjti. Ebben az esetben még egy emelt szintű érettségit is le kell tennie a felvételizőnek, hogy minden feltételnek megfeleljen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiadott dokumentumból az kiderül, ebben az esetben nem akadály, hogy a jelentkezőnek ugyanabból a nyelvből van két különböző vizsgaközpontban tett nyelvvizsgája. 

A 2020-as felvételivel kapcsolatos legfrissebb információkat itt találjátok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!