Hirdetés
Hirdetés

Felvételi 2020: ezeket a felsőoktatási képzéseket fogadják el az emelt szintű érettségi helyett

Milyen feltételekkel jelentkezhettek jövőre alap- vagy osztatlan képzésre, ha már szereztetek oklevelet valamilyen felsőoktatási képzésben? Olvasói kérdésre válaszolunk.

A felvételi rendelet szerint 2020-ban csak az kerülhet be alakpképzésre, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik. Felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel teljesítem az utóbbi követelményt, vagy szükséges az emelt szintű érettségi?

A felsőoktatatási szakképzésben szerzett oklevél nem minősül felsőfokú végzettséget biztosító képzésnek – ahogy a szakirányú továbbképzés sem -, vagyis ezzel nem válthatjátok ki a 2020-as felvételi bemeneti követelményét. Az alap- vagy osztatlan képzésen, mesterképzésen vagy doktori képzésen szerzett diplomával viszont igen.

Hirdetés

A jövő évi felvételi másik alapfeltétele a középfokú (B2) komplex nyelvvizsga. Enélkül sem lehet majd bekerülni alap- vagy osztatlan képzésre, sem állami ösztöndíjas, sem önköltséges formában. A 2020-as felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!