Hirdetés
Hirdetés

Fellebbezés a felvételin: ezt tehetitek, ha nem értetek egyet a döntéssel

2 perc olvasás
Fellebbezés a felvételin: ezt tehetitek, ha nem értetek egyet a döntéssel

Nem értetek egyet a felvételi döntéssel? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségetek van fellebbezni.

A besorolási döntésről szóló határozattal kapcsolatban – 15 napon belül – jogszabálysértésre hivatkozva közigazgatási pert indíthattok az Oktatási Hivatal ellen. A bíróság a keresetlevelet a megérkezésétől számított 45 napon belül bírálja el, a határozatát ugyanezen határidőn belül írásba foglalja és elküldi nektek.

Hirdetés

A keresetlevélben foglaltakat a besorolási döntést meghozó Oktatási Hivatal megvizsgálja, és ha megállapítja, hogy döntése jogszabályt sértett, azt – egy alkalommal – módosíthatja, vagy visszavonhatja. A keresetlevelet a benyújtásától számított 15 napon belül az ügy irataival együtt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz továbbítja.

Hova kell benyújtani pontosan?

A keresetlevelet a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak címezve, de az Oktatási Hivatalhoz elküldve kell benyújtani – az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton (3 példányban) a 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre – írja a felvételi tájékoztató.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!

Ez is érdekelhet még:
Kertész Imre, Nobel-díjas magyar író
Kertész Imre: Sorstalanság

Kertész Imre életrajza: 1929. nov. 9-én született Budapesten. 1944.ben Auschwitzba deportálták, majd Buchenwaldba. 1945-ben tért vissza Magyarországra, majd fizikai munkásként...

Mit ért két kitérő egyenes hajlásszögén?

Mit ért két kitérő egyenes hajlásszögén? Két kitérő egyenes hajlásszöge a tér egy tetszőleges pontján átmenő, és az adott egyenesekkel...

Close