Hirdetés

Ezzel az ingyenes bővítménnyel videónézés közben is tanulhattok nyelveket

A nyelvtanulásban is segíthet ez a Chrome-bővítmény, két különböző nyelvű feliratot jeleníthettek meg vele videónézés közben.

Aki szeret fordítást is kérni a feliratos YouTube-videóknál, és közben nyelvet is tanulna, akkor érdemes kipróbálnia a Two Captions for YouTube nevű Chrome-bővítményt – írja a hvg.hu. A fordításnál ugyanis eltűnik az eredeti felirat, viszont esetenként jó volna azt is látni.

Hirdetés

Épp ezt oldja meg az említett bővítmény. A két felirat ilyenkor ugyanis egymás alatt/felett jelenik meg, így remek alkalom nyílik a szavak összehasonlítására – írja az oldal. 

Hogyan működik?

A bővítmény letöltése és telepítése után megjelenik az ikonja a felső eszközsorban. Erre az ikonra kattintva tudjuk majd beállítani a másik nyelvet, de persze előbb a YouTube-videót kell megnyitni.

A bővítmény ikonja alatt található beállítások fül alatt testre szabhatjátok a szövegeket: megváltoztathatjátok például a szöveg színét és a feliratok közötti távolságot.

Nincs nyelvtudás biztos nyelvtani alapok nélkül – de szerencsére már ezek elsajátításához sem szükséges az unalmas tankönyveket bújni. Ebben a cikkben három olyan alkalmazást ajánlunk, amivel egyszerűen fejleszthetitek a tudásotokat.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!