Mára elengedhetetlenné vált a gyakorlatban alkalmazható számítógép kezelés ismerete. A piacképes szaktudást minden munkahelyen és minden pozícióban feltételként támasztják a munkavállaló elé, a számítógép kezelés pedig a legtöbb esetben az elvárások részét képezi.

hirdetés

Az ECDL vizsgapapír megszerzése garancia a megfelelő szintű tudásra. Legyen szó a szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció készítés, adatbázis kezelés vagy akár a képszerkesztés elsajátításáról, az ECDL oktatás remek lehetőséget biztosít a gyors és hatékony fejlődésre.

Az ECDL oklevél megszerzése nemzetközi szabványokkal összhangban történik, nem mellesleg a vizsgaközpont idegen nyelvű tanúsítványt is kiállít. Ennek köszönhetően az ECDL oklevél gyakorlatilag az egész világon hasznosítható, legyen szó külföldi munkavállalásról vagy tanulásról.

Nem csak egyének, hanem csoportok, illetve cégek dolgozói is részt vehetnek ezeken a képzéseken. Számukra lehetőség nyílik az új szoftver verziók sajátosságainak megismerésére, a kezdeti nehézségek leküzdésére és az újítások begyakorlására.

Az ECDL tanfolyam hét modul segítségével adja át a felkészült gyakorlati tudást.

1. A számítógépes alapismeretek elsajátítása során a tanulók megismerkednek az operációs rendszer és a fájlkezelés sajátosságaival.
2. A Microsoft Word modul bemutatja a szövegszerkesztés módját és lehetőségeit; a tanuló képessé válik magas szintű igényeknek megfelelő szöveges dokumentumok előállítására.
3. A Microsoft Excel modul a táblázatkezelés rejtelmeibe kalauzol; nem csak az egyszerűbb táblázatok kezelése, hanem a függvényes és matematikai műveletek használata is elérhetővé válik.
4. A Microsoft Access modul az adatbázis kezelés alap- és haladó szintjeit oktatja. Az adatbázisok mindenhol jelen vannak a munkában, így ez roppant hasznos tudást képezhet.
5. A Microsoft PowerPoint képzés a prezentáció készítés csínját-bínját mutatja be a tanulóknak. Segítségével bárki képessé válik lenyűgöző és professzionális prezentációkat készíteni.
6. Az internet és MS Outlook modul a világhálóval és az online levelezéssel ismerteti meg a tanulót. Új kapuk nyílnak a világra, amelyeken hiba lenne nem belépni.
7. A képszerkesztés modul pedig képessé teszi a képzésen résztvevőket arra, hogy digitális formába öntsék gondolataikat, képekkel fejezzék ki magukat, szebbé és egyedibbé tegyék munkáikat. 

hirdetés

 Aki tovább szeretné fokozni irodai felkészültségét és szakmai képességét, az megteheti egy gépíró tanfolyam által. A gépírás elsajátítása után olyan készséggel rendelkezik, amellyel sokkal hatékonyabbá és gyorsabbá válhat a munkában.