Hirdetés

Ezekkel a vizsgákkal folytatódik az érettségi: mutatjuk az első infókat a mai feladatokról

2 perc olvasás
Ezekkel a vizsgákkal folytatódik az érettségi: mutatjuk az első infókat a mai feladatokról

Elkezdődött az írásbeli érettségi vizsgák második hete, délelőtt informatikából és digitális kultúrából vizsgáznak a diákok. A mai informatika érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Hirdetés

Délelőtt informatika és digitális kultúra, délután belügyi rendészeti ismeretek és ének-zene – ezekkel a tantárgyakkal indul az írásbeli érettségik második hete. Az idei érettségi vizsgaidőszakban több mint 111 ezer diák méretteti meg a tudását, a kötelező vizsgákon azonban már túl vannak a végzős tanulók, hiszen a múlt hét folyamán mintegy 75 ezren adtak számot a tudásukról magyarból, matekból, történelemből és angol, valamint német nyelvből. Ezen a héten már csak néhány ezren – sőt, bizonyos tárgyakból csak néhány százan – vizsgáznak.

Az informatika és a digitális kultúra középszintű érettségik feladatlapjait már látjuk is, hiszen ezen a héten a vizsgák a múlt héttel ellentétben hétfő reggel már nem 9-kor, hanem 8-kor kezdődtek.

Az informatikából vizsgázó tanulóknak többek között meg kell oldaniuk egy madáretetéssel kapcsolatos dokumentum- és táblázatkezelést igénylő feladatot, de kaptak képszerkesztést kérő, filmekhez kötődő feladatot is, és elő kell venniük némileg a kémiai elemekkel kapcsolatos tudásukat is egy adatbázis készítéséhez. Azoknak a diákoknak, akik digitális kultúrából érettségiznek először egy buszokról szóló feladatot kell megoldaniuk szövegszerkesztő program segítségével, de a későbbiek során alakzatokat is kell készíteniük és betűkitaláló játékot is kaptak.

A legfrissebb információkért az informatika- és digitális kultúra érettségivel kapcsolatban kövessétek az Eduline-t, hiszen a vizsgák után hozzuk a feladatlapokat és szaktanárral is beszélgetni fogunk az informatika fontosságáról.

Hirdetés

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!