Milyen szabályokat kell betartanotok, ha szeptembertől állami ösztöndíjas képzésen tanultok? Olvasói kérdésre válaszoltunk.

Az állami ösztöndíjas hallgatóknak vállalniuk kell, hogy legfeljebb a képzési idő másfélszeresén belül megszerzik az oklevelet, illetve az ezt követő húsz éven belül hazai munkaviszonyt tartanak fenn legalább annyi ideig, ameddig állami ösztöndíjas hallgatóként tanultak felsőoktatási intézményben.

hirdetés

Abban az esetben, ha a hallgató a fent említett határidőn belül nem szerzi meg az oklevelet, köteles visszafizetni az állami ösztöndíj összegének felét. Valamint vissza kell fizetni az állami ösztöndíj teljes összegét, ha az oklevél megszerzését követő húsz éven belül nem tart fenn az állami ösztöndíjas tanulmányaival megegyező időtartamban hazai munkaviszony.

Kivételes esetekben a hallgató részben vagy egészben mentesülhet a kötelezettségek alól. Ilyen tényezők például a szülés, baleset, tartós betegség, vagy más, önhibán kívüli váratlan okok. Ezekről bővebben a felvi.hu-n olvashattok.

hirdetés

Forrás: Eduline