Hirdetés
Hirdetés

Ezeket a dátumokat kell észben tartanotok a következő hetekben

Mikor kezdődik az őszi szünet az egyetemeken, főiskolákon? Meddig lehet igényelni a diákhitelt? Összegyűjtöttük nektek a következő hetek legfontosabb dátumait a felsőoktatásban.

A következő hetek legfontosabb dátumai és határidői:

Október 11. 

Eddig pályázhatnak a tanárszakos és gyógypedagógia alapszakos hallgatók a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra. Erről a támogatásról itt találjátok a részleteket.

Október 15.

Ha Angliában szeretnétek továbbtanulni – vagyis az Oxfordi vagy a Cambridge-i Egyetemre, illetve orvosi egyetemek képzéseire felvételiznétek –, akkor október 15-ig adhatjátok le a jelentkezéseteket az UCAS portálon keresztül. A felvételiről bővebben itt olvashattok.

Szintén október 15-ig van lehetőségetek igényelni a következő diákhitelt, amit november közepén folyósítanak majd. A diákhitel igénylésének a végső határidejéről és az igénylésről további tudnivalókat itt találtok.

Az október 15. sűrű nap lesz, mivel ugyancsak ekkor fog megjelenni a 2020 februárjában induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató is.

Október 28-31.

Általában ekkor tartanak pihenőt azokon a budapesti egyetemeken – például az ELTE-n, a Pázmányon, a Corvinuson és a Károlin is –, ahol van őszi szünet. A vidéki egyetemeken eltérő időpontokban tartanak őszi szünetet. Ezekről itt tájékozódhattok.

November 5.

Eddig pályázhatnak a Bursa Hungarica ösztöndíjra a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló egyetemisták és utolsó éves középiskolások. A részleteket itt találjátok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!