Hirdetés

Ezekben az iskolákban tanulnak az európai trónörökösnők

György herceg után a napokban Sarolta is iskolába ment Londonban. De hova járnak a hasonló rangú, európai iskolások, akik egyébként mind lányok, ráadásul a trónt is ők öröklik majd? Mutatjuk.

Hirdetés

1. Erzsébet belga hercegnő

A belga trón örököse, a 18. születésnapját idén októberben ünneplő Erzsébet hercegnő egyházi iskolában, a jezsuiták által 1604-ben alapított Saint John Berchmans College-ben tanul. A Brüsszelben található iskolában az 1930-as évek óta angolul és hollandul tanítanak, miután a francia nyelvű oktatás a szomszédos St Michael’s College-hoz került. A trónöröklés szabályait 1991-ben, tíz évvel Erzsébet születése előtt változtatták meg – a jelenlegi rend szerint az elsőszülött gyermek örökli a trónt, nemtől függetlenül (abszolút primogenitúra). A változtatásnak köszönhetően Erzsébet lehet Belgium első királynője.

©

2. Katalin Amália orániai hercegnő

A Holland Királyság trónörököse, a 15 éves Katalin Amália – húgához hasonlóan – a hágai Christelijk Gymnasium Sorghvliet protestáns gimnáziumba jár. Az iskolát 1908-ban alapították, és évről évre felkerül a legjobb holland iskolák tízes listájára. A Holland Királyságban 1983 óta örökölheti az elsőszülött lány a trónt akkor is, ha van fiútestvére.

©

3. Bourbon Leonóra spanyol királyi hercegnő

A spanyol trón jelenlegi, 13 éves örököse a Madrid Aravacsa kerületében található tizenkétosztályos, római katolikus Colegio Santa María de los Rosales iskolába jár húgához és apjához, VI. Fülöp spanyol királyhoz hasonlóan.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!