A fővárosban az idén 70 százalékkal többen érdeklődnek egy-egy hirdetés iránt, mint tavaly. Vagyis az albérletet kereső egyetemistáknak (is) azonnal le kell csapniuk a kiadó lakásokra – írja a Népszava.

A Népszava azt írja, Budapesten az átlagos bérleti díj 160 ezer forint – igaz, az átlagárat torzítják az ingatlanirodák által kínált, drága és extra felszereltségű lakások, sőt a külföldi felsővezetőknek kínált luxusingatlanok és a duplikált hirdetések is. A XXIII. kerületben ugyanakkor 100 ezer forint is elég a lakásbérlésre, a XX. és a XXI. kerületben 120, illetve 128 ezer forint az átlagos bérleti díj. 

A megtakarítással rendelkező szülők számára járható út lehet a lakásvásárlás is – Budapesten csak néhány külső kerületben lehet 20 millió forint alatt garzonlakáshoz jutni.

Májusban Soroksáron 15,2 millió, a XIX. kerületi Wekerletelepen 18 millió, a IV. kerületi Megyeren 18,6 millió, a XX. kerületi Pesterzsébeten pedig 18,9 millió volt a garzonok átlagára. A XVII. kerületi Rákoskeresztúron és a XXII. kerületben Budafokon pedig 19,9 millió forintért kínálták a garzonokat.

Forrás: Eduline