Hirdetés

Ezek voltak a legnépszerűbb szakok a pécsi egyetemen

2 perc olvasás
Ezek voltak a legnépszerűbb szakok a pécsi egyetemen

Ápolás és betegellátás, jogász, általános orvosi, pszichológia – idén ezeket választották a legtöbben a Pécsi Tudományegyetem képzései közül.

Hirdetés

A pécsi egyetemre bejutott diákok 59 százaléka alap-, 17 százaléka osztatlan, 16 százaléka mesterképzése, 9 százaléka felsőoktatási szakképzésen tanulhat. A leendő elsőévesek 71 százaléka nappali tagozatos lesz, 85 százalékul állami ösztöndíjasként tanulhat.

Az egyetem legnépszerűbb képzései között van az ápolás és betegellátás alapképzés, a jogász és az általános orvos osztatlan képzés, a pszichológia szak, de sokan érdeklődtek a tanári, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a mérnökinformatikus szakok iránt is.

A mesterképzéseken az építész, a pszichológia, a szerkezet-építőmérnöki, az egészségügyi menedzser, a gépészmérnök, továbbá a vezetés és szervezés képzés indul a legnépesebb évfolyammal.

Az új külföldi hallgatókkal és a pótfelvételin bekerülő diákokkal együtt ősszel várhatóan több mint 7000 új hallgató kezdhet szeptemberben. A pótfelvételin a PTE is kínál majd állami ösztöndíjas képzéseket – a pótfelvételizők is pályázhatnak a 100 ezer forintos rektori ösztöndíjra.

Hirdetés

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!