Hirdetés

Ezek a legnépszerűbb mesterképzések a 2024-es egyetemi felvételin

2 perc olvasás
Ezek a legnépszerűbb mesterképzések a 2024-es egyetemi felvételin

Mutatjuk a tíz legtöbb elsőhelyes jelentkezőt vonzó mesterképzést.

9245 – ennyien jelentkeztek a 2024-es felsőoktatási felvételin valamelyik magyar egyetem nappali tagozatos, államilag finanszírozott mesterképzésére. Az Oktatási Hivatal friss statisztikái szerint idén mintegy 120 990-en jelentkeztek valamelyik magyar egyetemre. A legtöbben (67%) alapképzésre, míg a jelentkezők 20 százaléka mesterképzésre.

Hirdetés


Hirdetés

Azt, hogy egy szakra összesen hányan jelentkeztek, az OH idén nem tette közzé, azonban az elsőhelyes jelentkezők száma alapján a tíz legnépszerűbb nappali tagozatos, államilag finanszírozott mesterképzés listája a következőképp alakul:

  1. pszichológia – 852
  2. vezetés és szervezés – 496
  3. marketing – 319
  4. programtervező informatikus – 312
  5. tanári – 284
  6. kommunikáció- és médiatudomány – 268
  7. biológus – 252
  8. pénzügy – 250
  9. nemzetközi tanulmányok – 215
  10. építész – 183

Március 25-én egyébként elindult a felvételi ügyintézési időszaka. A jelentkezőknek július 10-ig lehetőségük van adatmódosításra, hiánypótlásra, egy alkalommal pedig akár a jelentkezési listájuk sorrendjén is változtathatnak.

„Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott a felvételizők preferencia-sorrendje, ami alapján a jelentkezéseiket rangsorolták. Nem érdemes sorrendet módosítani, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra egyébként is sikertelennek számít a jelentkezés” – írják a felvi.hu-n.

Hirdetés

Új egyetem és szak ilyenkor már nem vehető fel a listába.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!