Hirdetés
Hirdetés

Ezek a legjobb gazdasági egyetemek: itt a 2020-as felsőoktatási rangsor

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti a gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói és oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorát. Újságárusoknál a HVG Diploma 2020 kiadványa.

Az oktatási kiválóság alapján összállított rangsort a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara vezeti, második helyen pedig holtversenyben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara áll.

A hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsor első helyén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara végzett, a második helyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézet, a harmadikat pedig Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara érte el.

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt nézhetitek meg.

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

 A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2020 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!