Hirdetés
Hirdetés

Ez vár rátok a következő hónapban: itt vannak a legfontosabb dátumok szeptemberre

A héten elkezdődött az általános- és középiskolákban a tanítás, hamarosan kezdődik az őszi egyetemi félév is. Összeszedtük, milyen fontos dátumok, határidők és események lesznek az elkövetkező hónapokban.

Őszi érettségi

Szeptember 5-ig lehetett jelentkezni az őszi érettségire. Idén az őszi érettségi vizsgaidőszak október 11-től november 22-ig tart. Az írásbeli vizsgákat október 11. és 25. között tartják. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 7. és 11., a középszintű szóbelik november 18. és 22. között lesznek. A pontos dátumokról itt olvashattok el mindent.

OKTV jelentkezési határidő

Ha szeretnétek jelentkezni az idei OKTV-re, akkor azt 2019. szeptember 20., péntekig tehetitek meg. Kivétel ez alól a filozófia szekció, itt ugyanis más a jelentkezési határidő (2020. január 8.). Az Oktatsi Hivatal által közzétett részletes tájékoztatót itt olvashatjátok.

Diákhitel

Ha szeretnétek diákhitelt igényelni, akkor ezt a dátumot kell észben tartanotok. A következő diákhitel igénylési határidő: szeptember 16. A következő folyósítás napja pedig október 15., amennyiben még szeptemberben leadjátok az igényléseteket. A diákhitelről bővebben itt olvashattok.

Szociális támogatás

Ebben a hónapban kell leadnotok a szociális támogatás pályázatait is. Nézzétek meg, hogy az egyetemeteken már kiírták-e a pályázatot. Magáról az ösztöndíjról pedig itt is olvashattok. Arról, hogy ezen felül milyen szociális alapú ösztöndíjakra pályázhattok, bővebb infót itt találtok.

Kollégium lemondás

Ha felvettek kollégiumba, de mégis albérletbe költöztök, ne felejtsétek el a lemondási kérvényeket, ugyanis, ha ezt nem teszitek meg, másoktól vehetitek el a helyeket. Ennek is érdemes utánanézni az egyetemek honlapjain, ugyanis itt is van határidő.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!