Hirdetés

Este végre megtudjuk a ponthatárokat!

2 perc olvasás

Este nyolc óra után hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait, amelyeket először itt, a Felvin lehet majd böngészni. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, késő este sms-t is kapnak az eredményekről.

A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan este nyolckor hirdetik ki, és azok elsőként itt, a Felvin lesznek elérhetők. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményekről. (Mivel a szolgáltatónak nagyszámú üzenetet kell kiküldenie, ezért előfordulhat, hogy csak jóval a ponthatárok kihirdetése után érkezik meg az üzenet!)

Számos oka lehet, ha valaki egyáltalán nem kap sms-t, pl. tévesen adta meg a mobilszámát, esetleg az időközben megváltozott. Az eredmény azonban nemcsak innen tudható meg, hanem a ponthatárok közzététele után az E-felvételiben is megnézhető.

Ne izgulj egyedül!

Idén is együtt várjuk Veled a hivatalos felsőoktatási ponthatárok bejelentését egy óriási buli keretén belül a Pont Ott Partin a budapesti Városligetben és számos vidéki helyszínen. Még mindig nem késő regisztrálni a délután kezdődő színes programokra, nagyszabású koncertekre és izgalmas aktivitásokra, amelyek még izgalmasabbakká teszik a ponthatárok kihirdetése előtti órákat.

Így születnek a ponthatárok

Egy képzés ponthatárát az intézmény kapacitása mellett az befolyásolja, hogy hányan és milyen eredménnyel jelentkeztek oda. Minél több magas pontszámú jelentkező listáján szerepel az adott szak az első helyen, annál magasabb lesz ott a ponthatár. A felsőoktatási intézmények dönthetnek úgy, hogy a jogszabályi előírásnál magasabban határozzák meg a minimális ponthatárt a hozzájuk jelentkezők számára. Ebben az esetben az is előfordulhat, hogy egy adott szakon az intézmény nem használja ki a teljes kapacitását.

Hirdetés

Bővebben a ponthatárokról a Felvételi tájékoztatóban »

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!