Hirdetés

Erős reggeli forgalom, sávlezárások az autópályákon: induljatok időben, ha érettségizni mentek

3 perc olvasás
Erős reggeli forgalom, sávlezárások az autópályákon: induljatok időben, ha érettségizni mentek

Felújítás miatti sávlezárásokra és erős forgalomra figyelmeztet az Úinform már reggel 7 órakor, a MÁV szerint pótlóbuszok járnak a Budapest-Vác vonalon. Induljatok időben, le ne késsétek a 9 órai kezdést.

Hirdetés

Friss: Hosszabb menetidő a Budapest-Vác vonalon

Fótfürdő megállóhelynél egy fa dőlt a vasúti pályára, ezért Rákospalota-Újpest és Veresegyház között nem közlekednek a vonatok. A két állomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat – közölte a Mávinform hétfő reggel az MTI-vel.

A helyreállításig 20-40, esetenként 40-60 perccel is meghosszabbodhat az eljutási idő a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon.
Közölték: a G71-es vonatok nem, az S71-es vonatok csak Veresegyház és Vác között közlekednek, és mindkét irányban megállnak Vácrátót állomáson.
A Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között az S70-es vonatok szállítják az utasokat.

Forgalomelterelésekre figyelmeztet az Útinform

Jelentős forgalomtereléssel járó munka kezdődött a magyar-szlovák határszakaszon, a Vámosszabadi határátkelőhelyen, a 14-es főút végén fekvő Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, számukra a 13-as főúti monostori határhíd felé jelöltek ki kerülőutat.

Hirdetés

Nagyfelületű aszfaltozási munkák kezdődtek a XI. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a MOL benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés ideje alatt félpályás zárás mellett hétköznap reggel 9 és délután 15 óra között, ill. hétvégén reggel 7 és délután 17 óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak át az érintett szakaszon, a közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani. Számukra a Kőérberki út- Egér út- M1/M7 autópálya közös szakasza útvonal használata javasolt – számolt be róla az Útinform.

Több autópályán is felújítások zajlanak, ezért az Útinform szerint ezeken sávlezárásokra és lassabb forgalomra lehet számítani. Azt javasoljuk, ha autóval mentek érettségizni vagy gyorsforgalmin közlekedtek, mindenképp induljatok el időben, hiszen már most erős forgalomra, reggeli torlódásokra figyelmeztetnek, ha pedig nagyvárosban éltek, mindenképp vegyétek figyelembe a helyi forgalmat is, hiszen a reggeli órákban a helyi járatok is lassabban haladhatnak.

Mi történik, ha elkéstek az érettségiről?

„Az a vizsgázó, aki az írásbeli érettségi vizsgáról akár csak egy kevéssel is elkésik, az írásbeli vizsgát nem kezdheti meg. A közlekedési torlódások, fennakadások miatti késés tehát a vizsgázó számára mindenképpen – az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet szerinti – következményekkel jár (pótló vagy javító vizsga) – írja az Oktatási Hivatal.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!